Saturday, August 16, 2014

Puerto Rico

Právě jsme se vrátili z dovči, tak v rychlosti napíšu něco o Puerto Ricu a pak se vrhu na cestování po USA :)
V Puerto Rico jsme měli fáááákt ošklivý hotel - a to byl docela drahý. Pláž mne zklamala - byla špinavá. Ale ta voda! Nádherná, čistá.
Naše 1. mušle :) 

Nejsem typ člověka, co ho baví ležet na sluníčku, takže jsme vyrazili do San Juan. Každý nám radil, ať jedem taxíkem, ale šetřili jsme, takže jsme použili autobus a vyplatilo se :) stálo nás to 75centů jedna cesta a trvalo to asi hodinku. Přímo po městě jezdí free tramvaj, takže jsme si krášně projeli starou část a podívali se do pevností.



Na čtvrtek jsme si objednali šnorchlování. Instruktoři (spíš dohled) byli všechno jen ne příjemní, ale nějak nás to netrápilo. Loď nás dovezla neuvěřitelnou rychlostí k ostrivu Culebra a vypustili nás do moře ke korálům. To byla nádhera! Nikdy jsme nešnorchovali, takže jsme na to museli přijít, ale zvládli jsme to a stálo to za to! Po korálech nás přesunuli k želvám! To si tk člověk plave v něuvěřitlně krásné vodě a vedle vás plave želva! Poslední zastávkou byla Flamenco beach - absolutní nádhera! Jiná slova použít nejdou! Bohužel mi zrovna umřel foťák, takže moc fotek odsud nemáme :-(




Poslední atrakcí byl rain forest El Yunque. Pujčili jsme si auto (řízení v Puerto Rico bylo peklo!) a dojeli jsme tam. Počasí nám nepřálo a zasáhl nás pěknej liják. Ale bylo to úžasný.


Celou dovču v Puerto Rico jsme si užili, odpočinuli jsme si a stálo to za to!

2 comments: